Saturday, 7 March 2015

chilhood




Pejam celik pejam celik , sekejap jee umur kitorang dah 18 tahun .
Masih terasa mcm kanak-kanak lagi .
Yg selalu main sesama , bergaduh sesama , tidur sesama , even mandi pon sesama . kahkahkah
Rindunya aku dekat zaman kekanak dulu .
Lepas balik sekolah je kena habiskan 1 buku cerita .
Baru petang tuh dapat keluar main dengan kekawan .
lepastu main badminton , main kekejar , main masak-masak .
Main tangkap ikan yg kecik-2 kt longkang .
tak tahu lah ikan ke apa benda tuh . hahaha
lepastu main princess-princess . 
Rindu sangat .

Dulu time sekolah rendah selalu fikir , bila lah nak besar masuk sekolah menengah .
Sebab time tuh tengok sekolah menengah tuh macam best je .
Beg macam ringan je .
Lepastu selalu banyak function .
Hari sukan siap ada pancaragam , mascot semua .
Lepastu tengok abang-abang yg handsome . hahaha
almaklum lah , sekolah rendah aku belakangnya tuh sekolah menengah .
tengok kt tingkap je da boleh nampak sekolah sebelah .
biasanya waktu sekolah petang la .
masing-masing tengok kat tingkap semata-mata nak cuci mata .
Lepastu cakap dengan kawan-kawan , laki tuh aku cop dulu .
HAHAHA
betapa tak matangnya dulu .

Tapi bila fikir balik , time kita kanak-kanak lagi best .
Tak perlu fikir banyak masalah .
Kita enjoy je happy-happy dgn kawan semua .
Bila dah meningkat dewasa .
Banyak benda yg kita belajar .
Kita belajar berdikari .
Kita belajar mcm mana nak settle kan masalah .
Kita mula belajar tanggungjawab , komitmen .
Dan kita mula belajar setiap manusia mcm mana .

SPM RESULT


Dah 4 hari SPM result keluar .
Tapi baru harini terasa nak post .
Result takde lah hebat mana .
Tapi still Alhamdulillah .
Dapat 4A 6B ( 1A+ 2A 1A- 3B+ 3B)
Target 6A , tapi takde rezeki .
Lagipun dah boleh agak da .
Sebab result akak dulu pon 4A jugak .

Aku dgn akak result mesti lebih kurang .
Dulu PMR akak dapat 7A 1B , aku pon dapat 7A 1B
Time darjah khas akak dapat pangkat 2 , aku pon dapat pangkat 2 .
And dulu SPM dia dapat 4A sekarang aku pon dapat 4A . hahaha
Nampak tak permainan dia ? hahaha

Cuma nak sambung belajar nanti , aku xdela nak amek course yg sama mcm dia .
Dia amek computer engineering .
Aku kalau boleh nak more pada Sains .
Aku ingat nak jadi Dentist .
In Sha Allah kalau diIzinkan .

Alhamdulillah result SPM kali ni , aku tengok ramai jugak kawan-kawan aku berjaya .
Ada yg straight A's , ada yg 8A 7A 5A .
Tipu lah kalau takda rasa jeles kan ?
Tapi rezeki tuh semua Allah yg bagi .
Lagipun kawan sendiri ?
Takan lah kita happy bila tengok kawan kita jatuh kan ?

Semoga kawan-kawan aku berjaya . In Sha Allah










Sunday, 22 February 2015

new year 2015



tak terlambat lagi kut nak cakap selamat tahun baru ?
HAI SELAMAT TAHUN BARU :)

sedar tak sedar dah masuk 2015 .
aku pon dah habis sekolah .
lagi seminggu je lagi result SPM keluar .
Cuak tak cuak laa .
Semoga result aku nanti dapat membanggakan both of my parents .

sebelum ni aku ada post pasal 2015 .
apa yg aku target nak buat dalam tahun 2015 ni .
Apa yg aku target tuh tak semua pon aku dapat buat .

Aku just buat lesen kete , lesen motor tak .
sebab ibu kata tak payah buat lesen motor .
sebab kita takde motor .
Sedih tak ayat ? HAHA

Lepastu yang plan nak buat kursus 3 bulan tuh pon tak jadi .
Aku just belajar English je dekat Erican .
Sebelum belajar kt situ , aku kena amek mcm ujian .
sebab nak tentu kan aku dekat level bape .
dia ada 8 level .
Aku dapat level 4 .
Now aku da level 4 stage 3 .
Aku engat nak habiskan level 4 je .
kira level 4 stage 4 la .
Sebab mahal sangat :P
1 stage RM514
level 4 ada 4 stage .
so yeah , bole lah kira sendiri berapa banyak duit keluar .

Lagi satu sebab , aku sorang je Melayu dekat situ .
Yang lain semua Chinese .
Kat kelas tuh ada 7 orang termasuk aku .
3 laki 4 perempuan .