Tuesday, 31 December 2013

bye bye 2013 , welcome 2014



akhirnya harini 31/12/13
Hari terakhir bagi tahun 2013 .
Banyak kenangan , pengajaran yg aku dapat .
Ada kenangan manis , kenangan pahit sepanjang 2013 nie .
Tahun 2013 nie jugak dah ajar aku , untuk berdikari .
Jangan terlalu bergantung pada orang lain .
Jangan terlalu percaya kan .

Start 2013 ni dulu , aku banyak sangat menangis .
Sebab , aku kehilangan orang yg aku sayang .
Semua yg pernah ada di sisi aku dah tak sekolah situ .
Bape bulan aku menangis .
Telefon yana nangis-2 , sampai mak yana pon nasihatkan aku . 
Nampak tak ? Manja nya aku selama ni .
Sampai bila dorang semua pergi aku dah takde arah dah .

Tahun 2013 jugak dah ajar aku apa erti kawan sahabat .
Aku kenal sapa yg betul-2 nak berkawan aku .
Dan sapa musuh dalam selimut .
Dan buat aku sedar sapa yg ada bila aku susah n senang .
Walaupun orang tuh kita sayang n cinta sekali pon .
Bkn senang orang tuh akan sanggup hadapi susah senang dengan kita .

Banyak sangat aku dah belajar dari TAHUN 2013 ni .
Dan aku bersyukur sebab ALLAH masih bagi lagi aku bernafas sehingga ke hari ini .
Terima Kasih kepada semua yg pernah jadi sebahagian dari hidup aku :)

Aku harap tahun 2014 nie , aku akan lebih focus dan bersungguh-2 .
Aku nak kejar masa depan aku .
Aku nak buktikan dekat semua orang yg aku mampu berjaya .
Dan aku nak buktikan dekat cikgu-2 aku , yg tak sia-2 dorang mengajar aku selama ni .
Aku nak buktikan yg aku mampu berdikari .
Aku nak buktikan aku bukan lagi lemah .
Dan aku harap tahun 2014 ni akan jadi tahun yg banyak kenangan manis .
Sebab apa ? Sebab tahun 2014 ni aku last sebagai seorang pelajar .
Aku last sekolah dekat SEKOLAH MENENGAH TENGKU ARIS BENDAHARA .
Aku nak tahun nie jadi tahun paling indah untuk aku kenang sampai bila bila .

SELAMAT TAHUN BARU :D


Sunday, 15 December 2013

2015


plan aku untuk tahun 2015 ?
of course lah aku dah free time tuh .
Sebab aku dah habis SPM .
Aku plan nak ambil lesen , semua lesen .
lesen motor , kereta .

Lepastu cari keje kott ? tak pon keje dengan ayah jee .
Tapi ibu suruh , cari kursus 3 bulan .
Kursus muzik ke , make up ke .
Enta lah kan , tengok lah macam mana dulu .


Lepastu , aku akan sibuk isi borang itu ini .
Sebab nak masuk kolej or U kena lah isi kan ?
So aku akan isi semua tuh sesama dengan si tembam darling aku .
Iloveyou babyyy ? hahaha
Sebab aku nak sama tempat belajar dengan dia .

Tapi aku keliru sebenarnya , nak ambil course apa .
ada 3 pilihan .
Business , farmasi , or doctor .
Kalau business , aku keje dengan ayah jee .
Pastu ambil alih syarikat ayah . Ahahaha
Tapi tuh pon kalau syarikat ayah dah berkembang .
Kalau farmasi pulak .
Aku akan keje dekat farmasi dulu bape tahun .
Nak ambil pengalaman dulu , ilmu semua .
Lepastu aku nak bukak farmasi sendiri .
Kalau doctor pulak .
Aku akan keje dengan kerajaan untuk berapa tahun jugak .
Lepastu bukak klinik sendiri .

Tapi aku tak tahu mana yg terbaik .
Business , kalau lingkup .
Pehh , nanti semua kena sita . .
Kalau doktor pulak .
Aku geli sebenarnya , nak belah sana sini .
injected sana sini .
Bedah katak dekat sekolah tuh pon aku buat sikit-2 jee . hahaha
2 hari bau katak tuh tak hilang dekat lubang hidung aku yg kecik nie .
Kalau farmasi , aku belum jumpa lagi kelemahan dia .
Nanti kalau aku ada masa , aku cari tahu risiko farmasi nie .

- - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Okay lepastu aku plan nak sambung amek ijazah or master dekat luar negara .
Saja nak berubah angin .
Nak rasa study dekat overseas .
Kalau boleh nak study dekat korea tak pon london . haha
Aku memang suka memilih .
Kalau kt korea , aku dgn si tembam tuh boleh lah tengok pokok sakura .
Kalau kt london , boleh lah jumpa anak Mr.Andrew . hahaha
Cant waitttttttttttttttttttttttttt !!!

aku memang suka berangan .
Dan aku akan usaha sebaik dan seboleh yg mungkin untuk capaikan impian aku .
Aku tak sabar nak tengok aku dah besar nanti jadi apa .
Aku harap aku dapat banggakan kedua parents aku .
Dan semoga Allah permudahkan segala urusan aku di dunia dan di akhirat :)
Iloveyou all <3

SEKOLAH ???????



Tak lama lagi dah naik sekolah .
Asal sekejap sangat cuti sekolah ni ?
Tak sempat lah aku nak bermalas-malasan .
Tahun depan dah kena struggle !
Aku dah nak SPM wooo .
Gilaa lah , macam tak percaya jee .
Aku makin tua .

Tahun dpn maybe aku dah terlampau busy .
Aku kena study OT sikit .
Supaya nanti result keluar dapat membanggakan parents aku .
Aku tak boleh biarkan diri aku terus dibelenggu oleh masalah yg serupa sampah itu .
Walaupun naik sekolah nie aku terpaksa nampak budak monyet tuh .
Aku kena kuat , buat mcm tak nampak jelaa kan ?
buat mcm tak pernah kenal monyet-2 tuh semua .
Aku kena focus time study !
Aku kena focus dalam kelas , tak boleh mengantuk lagi dah .
Aku tak tahu lah apa masalah aku nie .
Dah tidur kemain awal .
Tapi kt sekolah tetap ngantuk punya .
Ada tak pil tak mengantuk ? HAHA

makan gula-2 dalam kelas nanti cikgu marah .
Tapi kadang aku bantai jee makan dalam kelas .
Setakat yg aku pernah buat .
Boleh dikatakan aku pro jugak lah makan senyap-2 dalam kelas nie . Huahaha
Cume kadang ada lah terkantoi .
Tapi nanti aku sengih mcm kerang busuk jelaa HAHA

Cikgu kena lah memahami saya , walaupun kelas first .
Tapi saya bukan lah pandai mcm cikgu .
Sebab tuh saya tak boleh belajar lelama , nanti otak saya tepu .
Bila otak saya tepu , saya rasa mcm nak melompat keluar dari kelas pon ada .
Cara terbaik untuk merelease kan tekanan adalah tidur .
Sebab tuh saya mudah mengantuk :D
Tahun depan saya last sekolah , so kepada cikgu-2 tolong lah layan saya seperti puteri raja . HAHAHA



Monday, 9 December 2013

holiday !

Alhamdulillah , sampai jugak aku dekat rumah.
lepas cuti dekat melaka 4 hari .
sampai melaka tido rumah ayong semalam .
lepastu esoknya baru check in , dekat ramada plaza hotel .
lepas check in rehat sekejap dekat hotel .
petang jejalan dekat Mahkota Parade kejap .
Nak cari swimming suit .
baju jelaa , seluar aku dah ada .
tapi bila cari-2 , satu baju jee 99.00 .
tuh cuma baju jee , tak termasuk seluar sekali .
gila , mana ada murah .
actually nak beli 2 , satu aku satu aby gemuk gedempol tuh . haha
tapi duit ayah bagi cuma 100 jee .
disebabkan aku nie kakak yg baik lagi comel .
aku pon tak beli lah .
duit pulang dekat ayah balik :( sob sob
lepastu turun g dekat pintu gerbang .
Mak cik g masuk CarloRino .
so aku , aby , ayong pon duduk lah dekat tempat yg disediakan
dekat luar kedai tuh .
nak masuk , tengah makan aiskrim .
daripada kena halau , baik sedar diri . haha
time tengah menikmati aiskrim ,
datang lah pendatang tanpa izin .
dengan tak malunya berhai-2 dekat aku .
aku ingat telinga nie problem .
kot salah dengar kang , kira perasan pulak .
ayong pon bagitahu , dia ada dengar budak berhai - hai .
budaknya 2 kaki dari tempat kitorang duduk .
aku dah cuak sikit jaa .
mana tahu nak meragut beg aku ke kan .
aku pon peluk dengan erat lagi ketat beg aku yg tunggu masa jee nak putus tuh .
lepas tak lama tuh ayah datang dgn mak cik ap semua .
so budak tuh pon beredar dengan sendirinya .
lepas dah tak tahu nak buat apa kitorang balik hotel .
jam gilaa uolls .

Malam pulak g makan kt luar ,
lepas makan ingat nak jalan-2 dekat ape benda tah nama tempat tuh .
tapi tak jadi sebab hujan renyai-2 .
pastu kena buat U-turn .
jam lagi . .
aku dah tension dalam kete tuh , bontot  dah naik kebas .
mana taknya , jalan yg sepatutnya 45 mnit jee 
boleh jadi 2 jam .

esok pulak g amek ibu dekat Afamosa resort .
ibu kursus dekat situ .
ibu suruh datang awal , tapi ibunya tak siap-2 lagi .
kitorang pon pusing sana sini amek gambar kejap .

sorry tak dapat nak upload gambar .
technical problem sikit . 

pastu malam tuh kitorang lepak bilik dulu .
aku ingat nak tidur , tapi tak boleh nak tidur .
so aku pon g lah baring dekat sebelah ibu n aby , tengok ibu main laptop .
pastu dia tunjuk fb ex-boyfriend dia .
aku dengan aby pon komplen itu ini pasal ex-boyfriend ibu tuh . haha
cakap ayah lagi hensem , cuma ayah gemuk sikit .
ayah lagi itu , ayah lagi ini . haha
puji ayah lebih-2 .
sebab ayah tengah tidur , so kalau puji pon ayah tak tahu . HAHA
kalau ayah tengah sedar , takde makna nyaaa nak puji ayah .
nanti kena belikan ayah spender baru . HAHA
time baring ckp pasal ex tuh .
aby g bitaw ibu ," ibu kakngah kt mahkota parade semalam banyak kena usha .
tapi kakngah buat bodoh jee pandang pon tak "
pastu aku dengan perasan g cakap , well kakngah kan famous . haha
pastu aby cakap lagi yg peliknya , yg usha kakngah semua tak hensem pon .
HAHA
pastu ibu cakap , kalau yg usha tuh tak hensem nak buat apa .
lain lah kalau yg hensem , ok lah jugak . haha
lepas borak kosong , siap-2 lepas maghrib baru keluar .

time nak tidur rasa terganggu , mcm gelisah pon ada .
sekejap-2 bangun tengok phone .
tengok takde pape pon .
dah bape hari takde pape pon kt phone tuh .
rasa mcm baik tak payah bawak phone jee .
xde function pon bwak .
buat berat beg aku je .


time dah nak balik kluang singgah dulu kt mini malaysia .
aku tertiba ingat dekat kerja kursus aku .
dah bape lame tertunggak .
aku pon g msg si tutt tuh .
pastu mcm bangang jee semua ayat dia .
cakap mcm keling .
pastu g ngadu dekat jongos tuh .
pastu si jongos dah mula set akak-2 dia .
perasan hebat sangat .
cabut gigi tuh karang .
perasan pandai sangat .
kalau setakat meniru jee time exam , tak payah nak rasa bangga sangat lah yg kau tuh pandai .
suka hati mak bapak tiri laki mak dia je .
nak cakap aku bodoh , buta , ap semua .
phuihh

kesimpulannya , emosi aku time holiday sume terganggu .
disebabkan si polan-2 tuh sume .
rasa mcm eee tak boleh nak cakap mcm mana .
BENCI gilaa vaviiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii