Saturday, 7 March 2015

chilhood




Pejam celik pejam celik , sekejap jee umur kitorang dah 18 tahun .
Masih terasa mcm kanak-kanak lagi .
Yg selalu main sesama , bergaduh sesama , tidur sesama , even mandi pon sesama . kahkahkah
Rindunya aku dekat zaman kekanak dulu .
Lepas balik sekolah je kena habiskan 1 buku cerita .
Baru petang tuh dapat keluar main dengan kekawan .
lepastu main badminton , main kekejar , main masak-masak .
Main tangkap ikan yg kecik-2 kt longkang .
tak tahu lah ikan ke apa benda tuh . hahaha
lepastu main princess-princess . 
Rindu sangat .

Dulu time sekolah rendah selalu fikir , bila lah nak besar masuk sekolah menengah .
Sebab time tuh tengok sekolah menengah tuh macam best je .
Beg macam ringan je .
Lepastu selalu banyak function .
Hari sukan siap ada pancaragam , mascot semua .
Lepastu tengok abang-abang yg handsome . hahaha
almaklum lah , sekolah rendah aku belakangnya tuh sekolah menengah .
tengok kt tingkap je da boleh nampak sekolah sebelah .
biasanya waktu sekolah petang la .
masing-masing tengok kat tingkap semata-mata nak cuci mata .
Lepastu cakap dengan kawan-kawan , laki tuh aku cop dulu .
HAHAHA
betapa tak matangnya dulu .

Tapi bila fikir balik , time kita kanak-kanak lagi best .
Tak perlu fikir banyak masalah .
Kita enjoy je happy-happy dgn kawan semua .
Bila dah meningkat dewasa .
Banyak benda yg kita belajar .
Kita belajar berdikari .
Kita belajar mcm mana nak settle kan masalah .
Kita mula belajar tanggungjawab , komitmen .
Dan kita mula belajar setiap manusia mcm mana .